Žaluzije

Za popolno udobje in estetski videz hiše poskrbijo senčila. Obstaja veliko vrst senčil, eno najbolj razširjenih pa so žaluzije.

Glede  na uporabnost poznamo NOTRANJE in ZUNANJE žaluzije, ki so primerne za vgradnjo tako na poslovne kot tudi stanovanjske objekte.

Z notranjimi žaluzijami se z enostavnim reguliranjem naklona lamel zaščitimo pred direktnim vdorom sončnih žarkov ter nezaželenimi pogledi ljudi. Hkrati pa nam notranje žaluzije služijo tudi kot dekoracija v prostoru.

V primeru, da si želimo (poleg vsega kar ponujajo notranje žaluzije) še dodatno toplotno zaščito in zaščito pred vremenskimi vplivi pa vam priporočamo izbiro enih izmed zunanjih žaluzij. Le-te so vgrajene na zunanji strani pred oknom, kar preprečuje direkten vdor toplote v prostor, v kombinaciji s fasado pa pripomorejo k lepšemu videzu objekta.

Vrste žaluzij

Upravljanje žaluzij

Z MONOKOMANDNO PALICO

ELEKTRIČNO


Oddajte povpraševanje

  Z montažoBrez montaže  Navodila za uporabo zunanjih žaluzij

  Žaluzija je lahko vgrajena samo s strani usposobljenega monterja na notranji ali zunanji strani okna ali balkonske lože.

  Načini upravljanja:

  Izvedba z ročičnim pogonom (monokomando):

  Žaluzije se upravlja z monokomandno palico. Palico na predvidenih mestih upognemo v položaj številke štiri. Palico z eno roko držimo, z drugo jo vrtimo v smeri urinega kazalca za naklon senčenja in dvig, oziroma v obratni smeri urinega kazalca za spust obratni naklon senčenja in spust.

  Pri upravljanju z monokomandno palico uporabimo toliko sile kot nam dopušča normalno delovanje (senčenje in pomik) žaluzije. Pri prevelikih obremenitvah, lahko pride do poškodovanja mehanizma.

  Idealni kot upravljanja z monokomandno palico je 45°, kar omogoča normalno delovanje mehanizma brez poškodb.

  Izvedba z elektromotorjem:

  • Žaluzije upravljamo bodisi z stenskim tipkalom, bodisi z daljinskim upravljalnikom (pri izvedbi s sprejemnikom).
  • Žaluzijo upravljamo s stenskim tipkalom, katero ima tri pozicije (sredinsko, zgornjo in spodnjo).
  • Za senčenje se poslužujemo z kratkimi pritiski na tipkalo, dokler ne dosežemo primeren kot lamel in s tem želeno senčenje.
  • Za dvig in spust žaluzij tipkalo držimo dokler žaluzija ne doseže želene višine.
  • Motor se avtomatsko ustavi na tovarniško prednastavljenih maksimalnih pozicijah.

  V primeru upravljanja z daljinskim upravljalnikom, na kateremu imamo tri tipke (pomik gor, ustavi, pomik dol).

  • Za senčenje se poslužujemo kratkih pritiskov na tipki za pomik v zgornjo ali spodnjo pozicijo, dokler ne dosežemo želenega senčenja.
  • Za premik žaluzije držimo tipko (pomik gor ali pomik dol) dve sekundi, nakar se žaluzija prične avtomatsko premikati do tovarniško nastavljene zgornje ali spodje pozicije.
  • Motor se avtomatsko ustavi na tovarniško prednastavljenih maksimalnih pozicijah.

  Vzdrževanje:

  Žaluzije ne potrebujejo nikakršnega mazanja ali drugega mehanskega vzdrževanja.

  Zunanje žaluzije po potrebi čistimo samo vlažno krpo, brez uporabe agresivnih čistilnih sredstev, ki lahko poškodujejo barvni nanos.