Screen senčila

Sencila-Medle-screen-zunanje-sencilo-naslovna
Screen senčila so edinstveno senčilo, s katerimi istočasno senčimo ali zračimo prostor, preprečujemo segrevanje prostora in smo obenem zaščiteni pred vdorom insektov. Omogočajo nam zasebnost pred zunanjimi pogledi v prostor, obenem pa ohranjajo zunanjo svetlobo. Pozimi nam s svojim izolativnim učinkom segrevajo prostor, poleti pa nam omogočajo prijetnejšo klimo v prostoru.

Brez radovednih pogledov

Screen senčila imajo v primerjavi z roletami in zunanjimi žaluzijami manjšo kaseto, zato ponujajo manjše prekrivanje svetlobnih površin. Posebna tkanina omogoča dober pogled navzven, v kombinaciji z notranjimi senčili pa nas ščiti pred radovednimi pogledi navznoter. Prostor se ob tem lahko zrači in nas ščiti pred vstopom neželenih insektov.

Dva tipa tkanin

Bistvena značilnost screen senčil je posebna mrežasta screen tkanina, ki je izdelana iz steklenih vlaken in PVC materiala. Zanjo je značilna 5% prepustnost sončne svetlobe in hkrati tudi zaščita pred toploto in UV žarki. Poleg screen tkanin se uporablja tudi soltis tkanina, ki ima enake lastnosti. Screen tkanina je plastificirana pred tkanjem, soltis pa po tkanju. Oba tipa tkanin omogočata tudi popolno zatemnitev.

Sencila_Medle_galerija_screen

Modeli

ZIP

Značilnost zip screen senčila je, da platno teče po stranskih vodilih, kar omogoča optimalno napetost blaga v vsakem položaju. Tkanina tako tudi pri močnejšem vetru ostane napeta v vodilih. Odlikuje ga enostavno in zanesljivo delovanje. Sistem zadrge prav tako onemogoča prehod insektov v prostor, v kombinaciji z zatemnitvenim platnom pa nudi popolno zatemnitev prostora. Aluminjasta kaseta v velikosti 10 x 10 cm se vgradi na zunanjo stran okna.

Jeklenica

Screen senčilo z jeklenico je učinkovit sistem za senčenje teras in steklenih sten. Odlikujejo ga stranska vodila iz nerjaveče pletenice in minimalističen izgled. Da je tkanina optimalno napeta v vsakem položaju poskrbi zaključna letev, stranska vodila pa omogočajo gladek prehod platna. Screen senčilo z jeklenico naredi prostor še bolj zračen.

Podometni zip

Zunanji screeni se običajno montirajo na zunanjo stran objekta v okensko odprtino ali na fasado, možna pa je tudi podometna izvedba. Kaseta in stranska vodila so na ta način v celoti integrirana, montirajo se pred fasado ali pa skupaj z okni. Omarica na zunanji strani ni vidna, sistem pa ima tudi odlično toplotno izolativnost. Podometni sistem je odlična rešitev za novogradnje ter večje adaptacije objektov.

Strešni screen

Za strešna okna nudimo zatemnitev s screen senčilom montiranim na zunanjo stran. V poletnem času imate tako v notranjih prostorih prijetne temperature, v zimskem času ga pa preprosto zložite, da ujamete nekaj sončnih žarkov.

Tri oblike kasete

KVADRAT
POLOVAL
OVAL

Prava barva zate

Barva screena se lahko povsem prilega barvi vašega okenskega okvirja. Aluminijasti profili screenov so prašno barvani, zato barva ne bledi. V kolekciji je standardna BELA barva, če želite barvo povsem poenotiti s tonom objekta, pa je možno barvanje po RAL karti.
Sencila-Medle-barve-screen-sencila

Za vsa Screen senčila močno priporočamo nadgradnjo motorjev v elektronske!

GARANCIJE V PRIMERU NAPAK, KI JIH LAHKO POVZROČI MEHANSKI MOTOR NE PRIZNAVAMO!

 • Poškodba motorja ali senčila zaradi zmrzali v ZIP vodilu
 • Poškodba motorja ali senčila, zaradi napačno nastavljene zgornje pozicije
 • Popravljanje ali resetiranje pozicij zaradi krčenja in raz tezanja tkanine
 • Nagubano platno, ki ga lahko povzroči napačno nastavlje na spodnja pozicija zaradi raztezanja tkanine
 • Poškodbe, ki jih lahko povzročijo ovire pri premikanju screena

Razlika med mehanskim in elektronskim motorjem:

 • V primerjavi z mehanskim motorjem je inštalacija elektronskega motorja hitrejša
 • Ročno nastavljanje pozicij pri elektronskem motorju ni več potrebno, saj te nastavimo preko programatorskega kabla ali zgolj preko stikala
 • Avtomatska nastavitev zgornje pozicije
 • Screen bo z uporabo elektronskega motorja zgornjo pozicijo vedno prilagajal, zato screen sam kompenzira skrčke in raztezke tkanine
 • Elegantno “soft brake” upravljanje
 • Elektronski motor pri končni poziciji zmanjša moč
 • Elektronski motor vsebuje zaščito pred zmrzaljo (v primeru, da zamrzne vlaga v ZIP vodilu, bo motor zaznal prekoračitev navora in se samodejno ustavil)
 • Elektronski motor z detekcijo ovir v obe smeri avtomatsko zazna oviro in se vrne nazaj do končne pozicije. V primeru ovire motor vedno poizkusi še enkrat, če je ovira še vedno tam, se
  vrne nazaj v končno pozicijo in tam počaka
 • Pametna meritev moči
 • Motor z vsakim delovanjem preverja moč, ki jo potrebuje za delovanje. S tem prihrani na porabi ter podaljšuje življenjsko dobo motorja
 • Motor z integriranim sprejemnikom