Screen senčila

Screen senčila so edinstveno senčilo, s katerimi istočasno senčimo ali zračimo prostor, preprečujemo segrevanje prostora in smo obenem zaščiteni pred vdorom insektov. Omogočajo nam zasebnost pred zunanjimi pogledi v prostor, obenem pa ohranjajo zunanjo svetlobo. Pozimi nam s svojim izolativnim učinkom segrevajo prostor, poleti pa nam omogočajo prijetnejšo klimo v prostoru. 

Brez radovednih pogledov.

Screen senčila imajo v primerjavi z roletami in zunanjimi žaluzijami manjšo kaseto, zato ponujajo manjše prekrivanje svetlobnih površin. Posebna tkanina omogoča dober pogled navzven, v kombinaciji z notranjimi senčili pa nas ščiti pred radovednimi pogledi navznoter. Prostor se ob tem lahko zrači in nas ščiti pred vstopom neželenih insektov.

Dva tipa tkanin.

 

Bistvena značilnost screen senčil je posebna mrežasta screen tkanina, ki je izdelana iz steklenih vlaken in PVC materiala. Zanjo je značilna 5% prepustnost sončne svetlobe in hkrati tudi zaščita pred toploto in UV žarki. Poleg screen tkanin se uporablja tudi soltis tkanina, ki ima enake lastnosti. Screen tkanina je plastificirana pred tkanjem, soltis pa po tkanju. Oba tipa tkanin omogočata tudi popolno zatemnitev.

 

 

Modeli.

 

ZIP

Značilnost zip screen senčila je, da platno teče po stranskih vodilih, kar omogoča optimalno napetost blaga v vsakem položaju. Tkanina tako tudi pri močnejšem vetru ostane napeta v vodilih. Odlikuje ga enostavno in zanesljivo delovanje. Sistem zadrge prav tako onemogoča prehod insektov v prostor, v kombinaciji z zatemnitvenim platnom pa nudi popolno zatemnitev prostora. Aluminjasta kaseta v velikosti 10 x 10 cm se vgradi na zunanjo stran okna.

Jeklenica

Screen senčilo z jeklenico je učinkovit sistem za senčenje teras in steklenih sten. Odlikujejo ga stranska vodila iz nerjaveče pletenice in minimalističen izgled. Da je tkanina optimalno napeta v vsakem položaju poskrbi zaključna letev, stranska vodila pa omogočajo gladek prehod platna. Screen senčilo z jeklenico naredi prostor še bolj zračen. 

Podometni zip

Zunanji screeni se običajno montirajo na zunanjo stran objekta v okensko odprtino ali na fasado, možna pa je tudi podometna izvedba. Kaseta in stranska vodila so na ta način v celoti integrirana, montirajo se pred fasado ali pa skupaj z okni. Omarica na zunanji strani ni vidna, sistem pa ima tudi odlično toplotno izolativnost. Podometni sistem je odlična rešitev za novogradnje ter večje adaptacije objektov. 

Tri oblike kasete.

KVADRAT
POLOVAL
OVAL
Prava barva zate.

 

Barva screena se lahko povsem prilega barvi vašega okenskega okvirja. Aluminijasti profili screenov so prašno barvani, zato barva ne bledi. V kolekciji je standardna BELA barva, če želite barvo povsem poenotiti s tonom objekta, pa je možno barvanje po RAL karti.