Popravila

Potrebujete servis SENČIL: rolet, žaluzij, komarnikov, plisejev, tend…?

Nudimo hitro in cenovno ugodno popravilo rolet, žaluzij, rolojev, tend, komarnikov in ostalih zunanjih in notranjih senčil različnih proizvajalcev. Na zalogi imamo večino rezervnih delov, potrebnih za popravilo. 

Obvladujemo najbolj zahtevne projekte s področja senčenja – od novogradenj do prenov. Ob upoštevanju najsodobnejših tehničnih, ekoloških standardov in smernic s področja senčenja ustvarjamo bivalne in delovne prostore za prihodnje generacije. Naš koncept delovanja zagotavlja nabor storitev, ki obsegajo vse faze – od projektiranja, načrtovanja, izmer in izvedbe, do brezhibne montaže in uporabe senčila. Predvsem smo vam na voljo tudi po nakupu senčila z ustreznimi navodili in morebitnemu servisu popravilom. Servise – popravila opravljamo tudi za sisteme drugih proizvajalcev.

Izmera:
Z odločitvijo za izdelavo senčila po naročilu in naši izmeri, se prav gotovo izognemo kasnejšim težavam pri sami montaži. Senčila narejena po naročilu so izdelana na podlagi točnih dimenzij vaših oken in steklenih površin, zato se prilagajajo prostoru in delujejo bolje. Ob izmeri vam svetujemo glede izbire primernega senčila, tkanine kot tudi barvnega motiva in predstavimo tehnične karakteristike posamezne komponente senčila.

Montaža:
Ne samo, da izdelke izdelamo po meri, naši usposobljeni monterji vam jih tudi zmontirajo. Poskrbimo za pravilno in natančno montažo senčil. Vsi monterji imajo večletne (od 8 let do 28 let) delovne izkušnje na področju montaže in servisa senčil. Nudimo hitro, natančno in kakovostno montažo vseh senčil.

 

Popravila dvižnih trakov

 

Dvižni trak – Žaluzije

Menjava mreže na komarnikih

 

Komarnik – Mreža

Nudimo tudi popravila z avto dvigalom

 

Avto dvigalo

Rezervni deli:

 

Oddajte povpraševanje

  Krpan

  KRPAN – vidna maska

  Krpan zunanje žaluzije so žaluzije s standardnim sistemom izvedbe. Komplet žaluzije je sestavljen iz standardnih lamel, mehanizma, klasičnih nosilcev in vodil ter vidne maske.

  Krpan zunanje žaluzije omogočajo neodvisno vgradnjo na vse vrste objektov. Primerne so tako za novo gradnjo kot tudi pri obnovi starejših objektov. Vgradnjo teh žaluzij ni potrebno načrtovati v naprej, saj se le-te vgradijo po končani fasadi. Ker so žaluzije vidne, skupaj s fasado in stavbnim pohištvom v različnih barvnih kombinacijah še dodatno olepšajo zunanji videz objekta.

  KRPAN – podometna maska

  Podometne žaluzije Krpan se vgrajujejo na objekt po vgradnji oken in pred izdelavo fasade, zato je ta način vgradnje bolj primeren za novogradnje, kajti za to je potrebno že predhodno načrtovanje.

  Če ne želimo, da na nam paket zložene žaluzije ne poseže v svetli del okna, je pomembno, da imamo možnost žaluzijo dvigniti nad okno, kar pa rešimo tako, da predhodno naredimo zob v prekladi ali pa vgradimo okno vzporedno z zunanjim delom zidu. V tem primeru se upravljanje z žaluzijo naredi na elektro pogon. 

  Podometna žaluzija (maska) je prekrita s fasado, tako da se s strani le-te  ne (oz. zanemarljivo malo) vidi. To pomeni, da je idealna rešitev za primere, ko z njimi ne želimo bistveno vplivati na zunanji videz objekta.

  Komplet žaluzije je sestavljen iz : Standardnih lamel ALU 0,40mm. Mehanizem, ki se ga upravlja preko MC palice ali preko el. motorja (možnost stikala ali daljinskega upravljalca). Klasičnih nosilcev in vodil. Vodilo, zaključna letev, T-profil in maska so standardno v Beli(RAL9010), Sivi (RAL9006, RAL9007, RAL7016, DB703) in Rjavi (RAL 8019) barvi. Ostale barve – doplačilo.  Podometna ali vidna maska. Vodič lamele v vsaki drugi lameli. Trakovi so v sivi barvi. Lestvice so v beli, sivi ali črni barvi.
  Vodič lamele v sivi ali črni barvi.

  Vetrni razred 3 – SIST EN 13659:2004

  Prerez in vgradnja KRPAN žaluzije

    Žaluzija KRPAN s podometno masko (lamela C-80)   Žaluzija KRPAN z vidno masko (lamela Z-75)  
    Žaluzija KRPAN s podometno masko (lamela C-80)   Žaluzija KRPAN z vidno masko (lamela Z-75)  

  Izvedba

  Vse zunanje vidne žaluzije Krpan je možno naročiti v različnih izvedbah:

  • izbiramo lahko med različnimi vrstami lamel
  • (C-65mmC-80mmCT-80mmZ-75mm, Z-90mm),
  • z upravljanjem preko MC palice ali električnim upravljanjem,
  • v različnih barvnih kombinacijah (lamele, maske, vodila in zaključne letve),
  • pod žaluzije je možno vgraditi tudi različne vrste komarnikov (fiksnirolodrsniplise); v tem primeru je globina žaluzije večja od 120mm

  Možnosti vgradnje omarice

    Podometna vgradnja - podometna maska   Standardna vgradnja - vidna maska  
    Podometna vgradnja – podometna maska

   

  (Največkrat se žaluzija montira na zob v prekladi

  (oz. nad okno). V primeru ročnega upravljanja je

  lahko vrhnji del žaluzije nad okno dvignjen max. 11cm.)

    Standardna vgradnja – vidna maska  

  Vrste lamel

  V vse vrste zunanjih krpan žaluzij se lahko vgradijo naslednje vrste lamel.

   

  lamela C-65 mm lamela C-80 mm lamela CT-80 lamela Z-75 mm lamela Z-90
   lamela CT-65 mm  lamela C-80 mm  lamela CT-80  lamela Z-75 mm  lamela Z-90 mm

  Barvni vzorci

  Določene barve na lestvici lahko odstopajo od originala, zato je pred naročilom barvo potrebno preveriti. Proizvajalec ne more zagotavljati enotne nianse lamel in profilov v vsaki seriji. Obstaja možnost, da niansa produkta ne bo enotna z vzorci, ker gre za drugo serijo. Proizvajalec garantira dobavo lamel in profilov v deklarirani RAL barvi, vendar z možnostjo manjšega odstopanja v niansi odvisnim od serije, ki pa je še vedno v okviru deklarirane RAL barve. Določene barve na lestvici lahko odstopajo od originala!

  Barvni vzorec lamel C-80, Z-75, Z-90, CT-80

  Barvni vzorec lamel C-80, Z-75, Z-90Barvni vzorec lamel CT-6
   
  Barve maske – 0,70mm

   

  Barve maske – 1,00mm / 1,50mm / 2,00mm

  Barve maske - 1,00mm

  Oddajte povpraševanje

   Z montažoBrez montaže   Navodila za uporabo zunanjih žaluzij

   Žaluzija je lahko vgrajena samo s strani usposobljenega monterja na notranji ali zunanji strani okna ali balkonske lože.

   Načini upravljanja:

   Izvedba z ročičnim pogonom (monokomando):

   Žaluzije se upravlja z monokomandno palico. Palico na predvidenih mestih upognemo v položaj številke štiri. Palico z eno roko držimo, z drugo jo vrtimo v smeri urinega kazalca za naklon senčenja in dvig, oziroma v obratni smeri urinega kazalca za spust obratni naklon senčenja in spust.

   Pri upravljanju z monokomandno palico uporabimo toliko sile kot nam dopušča normalno delovanje (senčenje in pomik) žaluzije. Pri prevelikih obremenitvah, lahko pride do poškodovanja mehanizma.

   Idealni kot upravljanja z monokomandno palico je 45°, kar omogoča normalno delovanje mehanizma brez poškodb.

   Izvedba z elektromotorjem:

   • Žaluzije upravljamo bodisi z stenskim tipkalom, bodisi z daljinskim upravljalnikom (pri izvedbi s sprejemnikom).
   • Žaluzijo upravljamo s stenskim tipkalom, katero ima tri pozicije (sredinsko, zgornjo in spodnjo).
   • Za senčenje se poslužujemo z kratkimi pritiski na tipkalo, dokler ne dosežemo primeren kot lamel in s tem želeno senčenje.
   • Za dvig in spust žaluzij tipkalo držimo dokler žaluzija ne doseže želene višine.
   • Motor se avtomatsko ustavi na tovarniško prednastavljenih maksimalnih pozicijah.

   V primeru upravljanja z daljinskim upravljalnikom, na kateremu imamo tri tipke (pomik gor, ustavi, pomik dol).

   • Za senčenje se poslužujemo kratkih pritiskov na tipki za pomik v zgornjo ali spodnjo pozicijo, dokler ne dosežemo želenega senčenja.
   • Za premik žaluzije držimo tipko (pomik gor ali pomik dol) dve sekundi, nakar se žaluzija prične avtomatsko premikati do tovarniško nastavljene zgornje ali spodje pozicije.
   • Motor se avtomatsko ustavi na tovarniško prednastavljenih maksimalnih pozicijah.

   Vzdrževanje:

   Žaluzije ne potrebujejo nikakršnega mazanja ali drugega mehanskega vzdrževanja.

   Zunanje žaluzije po potrebi čistimo samo vlažno krpo, brez uporabe agresivnih čistilnih sredstev, ki lahko poškodujejo barvni nanos.