Standard za ALU barvane profile – Medle

Normativi sprejemljivosti za ALU barvane profile

Alu ekstrudirani barvani profili, ki so sestavni del naših produktov, so barvani skladno z normativi certifikacijske hiše Qualicoat – Seaside iz Zürricha, številka licence 5100. Njihovi standardi sprejemljivosti definirajo kot sprejemljiva odstopanja: Poškodbe na površini, v kolikor le ta niso vidna iz razdalje 3m pod kotom 60° za profile namenjene notranji uporabi ter iz razdalje 5m za profile, ki so namenjeni zunanji uporabi.

Naša merila za sprejemljivost smo postavili še višje in sicer smatramo za sprejemljive profile, na katerih poškodba ni vidna iz razdalje 3m, ne glede nato ali so za notranjo ali zunanjo uporabo.

Profili, ki so uporabljeni na zunanjih senčilih se smatrajo kot gradbeni proizvodi in so posledično podvrženi tudi normativom za to področje. Sama struktura vidne površine ima zato dovoljena manjša odstopanja v barvi v obliki pikic, praskic, reliefa, strukture, prelivanja, itd…, ki pa po naših merilih ne sme biti vidna iz razdalje 3m.

Napake, ki bodo vidne iz razdalje manj kot 3m, niso relevantne in se ne upoštevajo kot reklamacija.

Prosimo, da v izogib neosnovanim reklamacijam in enotne percepcije sprejmljivosti tudi vi pri svojem delu in kupcih upoštevate ta normativ.

Novo mesto, 01.06.2018