DOBAVNI ROKI SENČIL

Spoštovane stranke!

Predvidena dobava izdelkov z montažo je možna po 05.08.2022.

Takoj po potrditvi ponudbe po enemu od pogojev, ki so napisani v opombi ponudbe se rezervira datum dobave. Za montažo in servis zunanjih senčil je pomembno, da so vremenski pogoji ustrezni.

Predvidena dobava izdelkov brez montaže pa je možna po 27.07.2022.

Popravila senčil so možna po 15.07.2022.

Soočamo se prav s posebno situacijo glede obsega posla na eni strani in omejenih resursov na drugi strani. Priča smo drastičnemu pomanjkanju surovin, kar ima za posledico omejevanje dobav naročenih količin, podaljševanje dobavnih rokov in močno rast cen. Globalno povpraševanje in trgovinska menjava je trenutno na vrhovih, izrazito močno pa je tudi regijsko povpraševanju v gradbeni panogi, kar vse poganja cene še višje.

Ta trend se od začetka leta stopnjuje, umirjanju cen pa ni videti konca. Dnevno dobivamo obvestila o podražitvah, katere zaradi  pomanjkanja surovin pri naših dobaviteljih in celotni nabavni verigi niso več predmet pogajanj, postavljeni smo namreč pred dejstvo« vzemi po tej ceni ali pusti«. Predmet pogajanj so pravočasna zagotovitev zadostnih količin materiala, ki ga nujno potrebujemo, vendar pa se je tudi tu začelo dogajati, da potrjeni roki dobav več ne držijo. Le ti se namreč močno zamikajo. Prav tako nam bistveno zmanjšujejo dobavljene količine, nekateri materiali pa so začasno celo  nedobavljivi.

Zaradi trganja nabavnih verig in pomanjkanja surovin nam številni dobavitelji zaradi izpada dobav uveljavljajo višjo silo »force majeure« , ki jo moramo tudi mi prenesti na kupce.

Do sedaj ste bili navajeni, da so roki dobave za nas prioriteta, da smo jih redno izpolnjevali in po najboljših močeh usklajevali z vašimi željami. Prav tako smo do zadnjega z internimi ukrepi in na račun naše razlike v ceni kompenzirali povišanja cen surovin, žal pa smo trenutno postavljeni v situacijo, ko nam vsi naši napori pri kompenzaciji dogajanja več ne zadostujejo in smo primorani sproti sprejeti sprejemati določene ukrepe.

ELEKTRONIKA:

Pričele so se pojavljati prve težave pri dobavi elektronike in sicer nam noben od rednih dobaviteljev/proizvajalcev (ELERO, SOMFY), CHERRUBINI) ne jamči več dobavnih rokov in ne količin. Trenutno smo ostali brez motorjev ELERO za žaluzije in ELERO motorjev za rolete, os 40mm. Naročenih imamo zadostno količino motorjev, ampak jih ne dobimo, prihajajo samo delne dobave, ki ne zadostujejo povpraševanju. Pri roletah smo našli alternativo v BECKER motorjih, kateri ima trenutno še dovolj zaloge.

_________________________________________________