Tende

Tende ali markize so primerne za senčenje balkonov, teras, gostinskih lokalov in za zunanje senčenje na sploh. So del zunanje opreme in ustvarjajo razpoloženje ter zagotavljajo zaščito pred soncem in neželenimi pogledi. Glede na želeno senčenje lahko izbiramo med različnimi tipi tend, od klasičnih do kasetnih sistemov, med različnimi barvami konstrukcij in platen. Nudimo vam tudi senčila, ki se lahko uporabljajo na zunanjih oz. strešnih delih zimsko – letnih vrtov in na različnih konstrukcijah. Prav tako lahko izbirate med samostoječimi ali privijačenimi konstrukcijami na oporo (zid).

Tende so nepogrešljiv dodatek, ko želite zunanje površine izkoristiti za prijetno in udobno bivanje. Različne vrste tend omogočajo pokrivanje balkonov, teras in vrtov.

Vrste tend

Klasične tende

Klasična tenda je tenda z aluminijastimi vzmetnimi rokami in z navijalno cevjo, na katero se navija platno.

KASETNE TENDE

Kasetna tenda je podobna klasični tendi, s to razliko, da je pri kasetni tendi navijalna cev s tkanino kot tudi celotna konstrukcija spravljena v kaseto.

Okenske in balkonske tende

Tende so primerne za balkone, okenske odprtine, zapiranje teras in tam, kjer ni potreben izteg tende.

Kupolaste tende

Kupolaste tende uporabljamo za nadstreške nad okni in vrati, lahko pa tudi za senčenje balkonov.

Strešne in fasadne tende

Strešne in fasadne tende so namenjene senčenju zimskih vrtov in večjih steklenih površin, montirajo se na notranji ali zunanji strani.

Pergotenda® in tende za terase

V zadnjem času so novo grajeni objekti že prave umetniške stvaritve in zahtevajo posebne unikatne oblike in izvedbe tend za zaščito pred soncem in ostalimi vremenskimi vplivi.