Fiksni komarniki

FIKSNI KOMARNIK

Fiksni komarniki spadajo med cenovno najbolj ugodno rešitev za zaščito pred udorom nadležnega mrčesa v prostor. Primeren za vgradnjo na okna, skozi katera ne potrebujete dostopa do zunanjih okenskih polic, rož in drugih stvari. Fiksne komarnike odlikuje dolga življenjska doba in enostavna montaža in demontaža.
Sestavljen je iz alu profila (dim. 25×11 mm) in skoraj nevidne plastificirane mreže iz steklenih vlaken, ki je odporna na zunanje vremenske vpliveminimalno zmanjša pretok zraka in je vpeta v profil z gumirano cevjo. Profili so barvani v rjavi, beli, sivi, antracit in zlati hrast, lahko pa se barva za doplačilo tudi po željenem RAL barvnem odtenku. Fiksni komarniki so enostavni za montažo.

Načini pritrditve fiksnih komarnikov


Z zaponko Z vijakom skozi profil
Fiksni komarnikiMontiramo neposredno na okenski okvir z zunanje strani kot komarnik z zaponko. Mreža pokriva okensko odprtino. Fiksni komarnikiMontiramo neposredno na okenski okvir z zunanje strani. Komarnik lažje odstranimo z zasukom zaponke.

Z vzmetnimi zatiči Z “Z” nosilci
Fiksni komarniki
Montiramo bočno skozi profil, med okensko odprtino.Pretok svetlobe zmanjšamo za širino profila komarnika.
Fiksni komarniki
Montiramo neposredno na okenski okvir z zunanje strani. Komarnik lahko odstranimo tudi iz notranje strani okna. Pri tem pa ne zmanjšamo pretok svetlobe za širino profilakomarnika.

Komarnik fiksni oval


Ovalna zunanja oblika Pritrditev z zaponkami z notranje strani
Fiksni komarnik ovalMontaža je možna na vse vrste okenskih okvirjev ne glede na obliko. Fiksni komarnik oval_2
Montiramo neposredno na okenski okvir z notranje strani.Za optimalno prileganje poskrbijo različne globine zaponk, ki se izberejo  glede na obliko in globino okenskega okvirja. Mreža pokriva okensko odprtino.

 

MAKSIMALNE DIMENZIJE IN OBRAČUN:

Za širine oziroma višine nad 1m priporočamo prečko. Brez prečke lahko pride do krivljenja stranice komarnika.

Max. širina: 2200 mm Max. višina: 2200 mm Max. m2: 2.5 m2 NAJMANJŠA OBRAČUNSKA ENOTA ZA KOS: 1 m2