Komarniki

Zaščita proti mrčesu, ki traja.

Komarniki so preprosta in učinkovita rešitev, saj omogočajo dostop svežega zraka, hkrati pa varujejo pred vdorom nadležnega mrčesa in žuželk v prostor tudi pri popolnoma odprtem oknu.

Rešitev pred nadležnim mrčesom in tudi nekaterimi za zdravje nevarnimi insekti in žuželkami je preprečiti njihov prihod v prostor s komarniki montiranimi na okna ali vrata. Komarniki v treh osnovnih izvedbah so zanesljivi, za okolje neškodljivi in humani in so primerni tako za stanovanjske objekte, kakor tudi za javne prostore in predvsem za prostore, kjer se pripravlja oziroma prodaja hrana in pijača (restavracije, menze, bolnišnice, trgovine s hrano, …).

Najpomembnejše značilnosti naših komarnikov

  • so izredno zanesljivi in okolju neškodljivi,
  • primerni so za stanovanjske objektejavne prostore in predvsem za prostore, kjer se pripravlja oziroma prodaja hrana in pijača (npr. restavracije, menze, bolnišnice, trgovine s hrano).
Največje prednosti komarnikov

  • univerzalna zaščita pred vsemi vrstami nadležnih insektov
  • poleg samostojne montaže jih je mogoče vgraditi tudi v zunanja senčila (integrirani v roletnih omaricah ali pod zunanjimi žaluzijami)
  • različne izvedbe (rolo, fiksni, drsni, Amerika vrata)
  • prost pretok svežega zraka brez vdora nadležnega mrčesa tudi pri odprtem oknu
  • enostavna montaža in čiščenje
  • ne omejuje pogleda skozi okno
  • mrežica komarnika je UV stabilna
Izbirate lahko med različnimi tipi

ROLO KOMARNIKI

FIKSNI KOMARNIKI

INTEGRIRANI KOMARNIKI

DRSNI KOMARNIKI

PLISE KOMARNIKI

VRATNI KOMARNIKI

Komarniki za okna in vrata za miren spanec

V vročih poletnih dneh prostore našega doma ohlajamo tudi tako, da puščamo okna odprta čez noč. Žal pa s tem vstop v naš dom omogočimo tudi komarjem, ki s svojim nadležnim zvokom in pikanjem pogosto kratijo naš spanec. To najučinkoviteje preprečimo s komarniki, ki jih lahko namestimo na katerakoli vrata ali okna. Komarniki za okna bodo v naš prostor spustili svež in hladen zrak, komarji pa bodo kljub povsem odprtem oknu ostali zunaj.

Da bi našli pravi komarnik zase, vam ponujamo številne različne izvedbe. Rolo komarnike lahko namestimo na vrata in na okna, pri katerih potrebujemo dostop do zunanjih polic, kadar imamo tam na primer rože. Če dostopa do zunanjih polic ne potrebujete, se lahko odločite za fiksni komarnik. Rolo komarniki za okna in vrata so lahko vgrajeni kar v roletno omarico, lahko pa jih namestimo samostojno. Rolo komarniki so tudi odlična rešitev za strešna okna. Za velika balkonska vrata ali vrata na terasah lahko uporabite drsni komarnik, s plisiranim komarnikom pa boste zaprli večje odprtine, na primer pri drsnih vratih.

Vse izvedbe nudijo univerzalno zaščito pred vsemi vrstami nadležnih insektov. Namestimo jih lahko tako v stanovanjske in poslovne objekte kot tudi v javne prostore. Še posebej nepogrešljivi pa so komarniki v prostorih, kjer se pripravljata oziroma prodajata hrana in pijača, torej v restavracijah, menzah, bolnišnicah in trgovinah s hrano.